Heyhoef-Backstage – Dom Martin

Agenda

Artist: 
Heyhoef-Backstage – Dom Martin
Date: 
28/09/2024
Time: 
20h00
Venue: 
Heyhoef Backstage
Place: 
Tilburg

28 sep 2024: Heyhoef-Backstage – Dom Martin

Nieuw Iers blues genie Dom Martin komt met zijn Trio naar Heyhoef-Backstage.

2024 gaat een groot succesjaar en internationale doorbraak worden

Dom Martin is een in Belfast geboren, meermaals bekroonde artiest die in 2019 de muziekscene betrad met een unieke gitaarstijl en stem, waarmee hij het publiek overal boeit. Vanaf 2022 haalt Dom Martin overal en in alle charts de beste prijzen op. Nu dus vroegtijdig geboekt door Heyhoef-Backstage, waar het publiek vol verwondering van deze grote kunstenaar mag genieten in de club ambiance van dit ‘Pop-Podium’ in Tilburg.

Opgegroeid in de vaak ruige, maar door de gemeenschap gedreven straten van Belfast, Noord-Ierland, ruilde Dom zijn vak een tijdlang ter plekke in, zonder enig idee te hebben hoe hij in de internationale muziekbusiness kon doorbreken. ‘Ontdekt’ door zijn huidige management, heeft Dom een ​​tamelijk ‘snelle’ stijging doorgemaakt in termen van de hedendaagse industrie.

Zijn adembenemende, volledig natuurlijk klinkende en ongedwongen vaardigheid op akoestische gitaar, gecombineerd met een authentieke ‘Belfast Blues’-stem, doet denken aan vergelijkingen met John Martyn tot Rory Gallagher, met knipoogjes naar mensen als Van Morrison. Dom heeft meerdere prijzen gewonnen voor zijn akoestische werk, waaronder een Europese prijs in 2019, en Britse prijzen in 2020/2021 en 2022, en is als gevolg daarvan nu opgenomen in de UK Blues Hall of Fame.

Dom is net zo bedreven op elektrisch gebied met zijn powertrio, nadat hij de UK Blues Awards Best Instrumentalist Award 2022 heeft gewonnen. Het trio is altijd een extreem populaire toevoeging aan elk blues/rockfestival. Dom vindt het altijd leuk om een ​​of twee nummers van Rory Gallagher op te nemen in zijn originelen terwijl hij ernaar streeft “Rory’s muziek levend te houden”.

Momenteel is Dom bezig met zijn albumtour ‘Buried In The Hail’, die tot eind 2024 door Groot-Brittannië en Ierland loopt, en in 2024 zal hij uitgebreid door Europa toeren om zijn nieuwe album te presenteren. Hij is ook te zien in de oktobernummers van de tijdschriften “Guitar Techniques” en “Guitarist”.

Deze bescheiden muzikant is een ander mooi product van de muziekfabriek in Belfast die verantwoordelijk is voor Sir Van Morrison, Gary Moore, Paul Brady, Brian Kennedy, Foy Vance en nog veel meer.

Classic Rock Magazine – “The Belfast guitarist is a sprawling talent”

Walter Trout – “Dom Martin is amazing! A unique, genuine, vital artist”

makingascene.org – “The likes of Dom’s talent only comes around once in a lifetime”

Blues in Britain Magazine – “Now and again you stumble across a rare talent of such sheer genius that you actually wonder whether what you have witnessed can possibly be for real. Dom Martin is one such talent”

Music-News.Com – “Dom Martin is an absolutely fabulous performer”

Rock & Blues Muse – “It’s obvious that Dom Martin is the next rising star in the global roots scene. Jump aboard now before he passes you by”

AWARDS

  • Instrumentalist of The Year – 2023 UK Blues Awards
  • Instrumentalist of The Year – 2022 UK Blues Awards
  • (Inducted into the UK Blues Hall of Fame for his third successive Acoustic Award) Acoustic Act of The Year – 2022 UK Blues Awards
  • Acoustic Act of The Year – 2021 UK Blues Awards Acoustic Act of The Year – 2020 UK Blues Awards Best Solo/Acoustic Act – European Blues Awards 2019

Zaterdag 28 september – Aanvang 20.30 uur – Zaal open 20.00 uur – Entree € 17,= – Parkeren gratis.