Heyhoef-Backstage – The Cinelli Brothers

Agenda

Artist: 
Heyhoef-Backstage – The Cinelli Brothers
Date: 
30/03/2024
Time: 
20h00
Venue: 
Heyhoef Backstage
Place: 
Tilburg

30 mrt 2024: Heyhoef-Backstage – The Cinelli Brothers

De sensatie van 2022 weer terug bij Heyhoef-Backstage in jubileumjaar.
The Cinelli Brothers zijn inmiddels een Europese topact geworden.

Het is nog nooit voorgekomen bij Heyhoef-Backstage dat een band twee jaar achtereenvolgens optreedt in het POP-UP podium van Brabant, maar met het jubileumjaar op komst wordt hier eenmalig van afgeweken. The Cinelli Brothers verzorgden vorig jaar een dermate overweldigende presentatie en loofden zoveel verbazing en lof bij het publiek dat besloten is om dit jonge energieke Britse viertal nog snel een keer uit te nodigen voordat de band alleen nog maar in grote concertzalen en festival te zien zal zijn. Na het optreden bij Heyhoef-Backstage ging het immers stroomopwaarts, werd de tweede plaats behaald in Memphis bij de International Blues Challenge, raakte de agenda overvol en werd de band zelfs uitgenodigd door Joe Bonamassa om op te treden tijdens de Mediterrenean Blues Cruise.

 
 

Het project The Cinelli Brothers is ontstaan uit een gemeenschappelijke passie. De gebroeders Marco en Alessandro delen een passie voor Chicago en Texas blues uit de jaren ’60 en ’70. Denk aan recording studio’s als Chess, Stax en Motown. En artiesen als Otis Redding, Billy Holiday, en Muddy Waters. Dat weet je precies wat voor soort stijl en genre je mag verwachten van The Cinelli Brothers. De twee broers zijn een explosief team! Ze worden op het podium vergezeld door Tom Julian-Jones op harmonica, gitaar en zang en Stephen Giry op bas, gitaar en zang.

Hun debuutalbum ‘Babe Please Set Your Alarm’ werd opgenomen in de legendarische Soup Studio in Londen met volledig live en analoge opnames en klonk daardoor ook opmerkelijk warm en verrassend goed. De release van hun tweede album ‘Villa Jukejoint’ leverde een batterij aan 5* reviews op in de Engelse pers en het release concert in de legendarische Londense 100club was binnen no time uitverkocht. Sindsdien gaat het razendsnel met deze band en zit hun agenda bommetje vol. Wees niet verrast als je hun bijzondere uitvoeringen van Aretha Franklin’s ‘Chain of Fools’ – Willie Dixons ‘Back Door Man’ of ‘Kiss’ van Prince voorbij hoort komen. Hun interpretaties hoor je nergens anders….

De verwachting is dat in het voorjaar 2024 hun nieuwste album het levenslicht zal zien en ook  bij de merchandise in Tilburg verkrijgbaar zal zijn. Met zijn vieren verzorgen ze een complete show waarbij ieder ook zowat alle instrumenten bespeeld en wordt er flink gerouleerd op het podium. Alle vier nemen ook solozang voor hun rekening. Een verademing om te zien en te horen deze multi-talenten.Grijp deze kans om deze succesformatie nog een keer te zien in de muziekclub ambiance van Heyhoef-Backstage en laat je weer overdonderen door wederom een spetterend optreden van deze jonge hyperactieve muzikale gasten!!

Marco Cinelli vnl. guitar, vocals, piano | Allessandro Cinelli vnl. drums maar ook bas | Tom Julian Jones mondharp, gitaar, zang | Stephen Giry bas, gitaar, zang

Aanvang 20.30 uur – Tickets € 17,00