Hellmut Lotti goes Metal Hellmut

Agenda

Artist: 
Hellmut Lotti goes Metal Hellmut
Date: 
15/03/2024
Time: 
20 00
Venue: 
Kursaal Oostende
Place: 
Oostende

Praktisch

vr 24 november 2023 om 20:00
za 25 november 2023 om 20:00
vr 15 maart 2024 om 20:00
 
Hellmut Lotti is niet te stoppen: Na zijn succesvolle passage op Graspop Metal Meeting eerder deze maand en met intussen al vier uitverkochte shows op de agenda, waaronder die in het Kursaal Oostende op zaterdag 25 november, kondigt de zanger wegens grote vraag een extra show aan in het Kursaal Oostende: op vrijdag 24 november! 

Helmut Lotti heeft zich in zijn reeds dertig jaar durende carrière al aan verschillende muziekgenres gewaagd: van Nederlandstalige variété en rock, klassieke muziek, Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en Russische muziek tot Elvissongs, popklassiekers, swing, soul en American standards. Zowat alles wat de Vlaamse succesvolle zanger aanraakt, verandert in goud of platina. Intussen heeft hij momenteel al om en bij 14 miljoen verkochte albums op zijn naam, en speelde hij al in concertzalen over heel de
wereld.

Een genre dat hij nog niet verkend had? Metal. Althans tot september 2022, want toen nam Helmut voor rockzender Radio Willy de gekende hit ‘Run To The Hills’ van Iron Maiden onder handen. De cover werd al snel dé viral video van het najaar en werd zelfs opgepikt tot ver buiten onze landsgrenzen. Dit succes ontging ook de organisatoren van Graspop Metal Meeting niet, waar hij eerder deze maand talloze metalfans omverblies met een ijzersterke performance in een overvolle ‘Metal Dome’.

De aankondiging van een volledig ‘Hellmut Lotti Goes Metal’ concert werd duidelijk met veel enthousiasme onthaald, want zowel de eerste voorstelling in Capitole Gent op 27 oktober als de extra voorstelling op 26 oktober waren in een mum van tijd uitverkocht! Wegens groot succes werden er daarna nog shows toegevoegd in andere steden zoals Oostende, Leuven, Brussel en Antwerpen. De show in het OLT Rivierenhof in Antwerpen op 30 augustus verkocht zelfs zo snel uit dat er diezelfde dag nog een tweede voorstelling werd toegevoegd op dezelfde locatie en intussen is ook de show in het Kursaal Oostende op 25 november volledig uitverkocht.
De revelatie van Graspop 2023 heeft echter goed nieuws voor fans die naast een ticket grepen: naast een nieuwe show in Hoogstraten en Hasselt kondigt hij wegens grote vraag nu ook een extra concert aan in het Kursaal Oostende, op vrijdag 24 november! Terwijl hij op Graspop een compact optreden van 50 minuten bracht, zal Helmut tijdens deze concerten een volledige set brengen van 75 minuten met een uitgebreid hardrockrepertoire dat al zijn favorieten uit het genre bevat, waaronder classics van Whitesnake, Kiss, AC/DC, Black Sabbath én natuurlijk Iron Maiden!

Op vrijdag 24 november en zaterdag 25 november zal Helmut Lotti in het Kursaal Oostende zijn innerlijke metalhead loslaten en zorgen voor een unieke avond waarbij je niet anders zult kunnen dan luidkeels meezingen.