Gevarenwinkel Festival

Agenda

Artist: 
Gevarenwinkel Festival
Date: 
24/08/2019
Time: 
14h45
Venue: 
Festival tent
Place: 
Herselt
Hymn for Her
 
14u45 @ Roots

Hymn for Her

Country blues rootspunk, Lucy & Wayne… Het duo vindt zijn weg in een breed muzikaal territorium, muziekcriticus Steven Bennet noemt H4H ’s sound ‘a riotous, rocking roadkill stew, anderen verwijzen dan naar diverse bands zoals Captain Beefheart, Primus, R.L.Burnside, JS Blues Explosion en de Ramones

 MEER

Jumping Matt & His Combo
 
15u45 @ Tent

Jumping Matt & His Combo

De Hongaarse zanger mondharmonicaspeler Mátyás Pribojszki heeft in korte tijd behoorlijk naam gemaakt. Hongarije verbinden we in eerste instantie niet gelijk aan blues, maar daar heeft deze gepassioneerde bluesmuzikant met zijn vele optredens op gerenommeerde festivals in heel Europa in korte tijd flink verandering in aangebracht.<

 MEER

Samantha Martin & Delta Sugar
 
17u00 @ Roots

Samantha Martin & Delta Sugar

Samantha Martin en haar geweldige begeleidingsband kennen hun oorsprong in het Canadese Toronto maar ze zouden zo uit Memphis kunnen komen. Want dat is wat we kunnen verwachten van Samantha Martin & Delta Sugar: onvervalste Memphis soul & blues met een ruw randje.

 MEER

Mike Wheeler & The Capitol Horns
 
18u15 @ Tent

Mike Wheeler & The Capitol Horns

Mike Wheeler (Michael Lewis Wheeler) werd geboren in Chicago, Illinois op 30 juni 1961. Zijn muziekcarrière omvat meer dan 30 jaar. Hij had zijn eerste optreden in 1984 met de pianist van Muddy Waters, Lovie Lee, in Lilly’s, een Lincoln Park-bar in Chicago. Hij maakte elpees en speelde met verschillende Chicago-bluesbands, waaronder Dave Cadillac en de Chicago Redhots, Sam Cockrell en de Grooves, Nellie Tiger Travis, Big Ray en Chicago’s Most Wanted, Big James en The Chicago Playboys, en Peaches Staten en de Grooveshakers.

 MEER

Chris Bergson & Ellis Hooks
 
19u30 @ Roots

Chris Bergson & Ellis Hooks

De Amerikaanse zanger/gitarist Chris Bergson begon zijn carrière als jazzmuzikant, maar uiteindelijk volgde hij zijn hart richting de Crossroads, want de blues is zijn ware liefde. Sinds het jaar 2000 heeft hij een flink aantal albums uitgebracht met grote stadsblues: funk, soul, R&B – alles heeft een plaats in de muziek van de New Yorker. Op zijn laatste album Bitter Midnight (2017) moesten we zes jaar wachten, maar dan heb je ook wat: elf dampende tracks, opgenomen met toppers als Richard Hammond (Santana), Andy Hess (Gov't Mule) en Jay Collins (Greg Allman). Deze bluesman verdient een groot publiek!

 MEER

Robert Jon & The Wreck
 
20u45 @ Tent

Robert Jon & The Wreck

Robert Jon & The Wreck is niet zomaar Southern Rock. Ze geven een eigen draai aan dit genre: meer soul, meer blues. Enorm veelzijdig! Je hoort flarden Lynyrd Skynyrd, dan weer intense soul- & blues-invloeden. De harmonieuze samenzang en gitaar doen weer aan The Allman Brothers denken.

 MEER

Boogie Beasts
 
22u00 @ Roots

Boogie Beasts

‘Een ritmisch en geïnspireerd album dat een toekomstige grote naam in de bluesrockscene aankondigt.’ Zo omschreef Rolling Stone France ‘Come and get Me’, het debuutalbum van de Belgische Boogie Beasts, dat verscheen in 2015.

 MEER

Toronzo Cannon
 
23u15 @ Tent

Toronzo Cannon

In bluesmecca Chicago luisterde Toronzo naar Junior Wells, Muddy Waters en Buddy Guy. Meteen wist hij dat hij als zanger en gitarist hen en de ‘3 Kings’ BB, Albert en Freddie wilde volgen. Na optredens als sideman bij Wayne Baker Brooks en Joanne Connors vormde hij zijn eigen Cannonball Express en er volgde een grote carrière wereldwijd en optredens met o.a. Otis Rush, Buddy Guy, Lonnie Brooks, Sugar Blue, Shemekia Copeland, Lurrie Bell en Honeyboy Edwards.

 MEER