The Folklands

Agenda

Artist: 
The Folklands
Date: 
06/09/2019
Time: 
19:30
Venue: 
GC Felix Sohie
Place: 
Hoeilaart

Begin jaren ’70 werd Hoeilaart zowat de bakermat van de folkmuziek in België en werd, ook door zijn toenmalige alom gekende folk club, al snel een begrip in de internationale folk wereld. Vele beroemde muzikanten waren er ooit te gast en voor vele beginnende artiesten werd Hoeilaart de springplank naar een succesvolle carrière.
De eerste folk muzikant die er indertijd optrad was ene John Gillard. Een talentvolle Engelse gitarist/zanger/componist die meteen de toon zette voor de sfeer die er de komende jaren in Hoeilaart zou heersen. Memorabel !
Nu, ongeveer 50 jaar later, komt hij terug naar Hoeilaart. John Gillard zal tijdens zijn optreden vergezeld zijn van zijn vaste band maar ook door een aantal “Friends”. Wie die “Friends” zijn weet John Gillard zelf niet. Wij daarentegen hebben al sterke vermoedens. Het zal ook voor John een verrassend weerzien worden.
John Gillard & Friends zullen optreden vanaf 21u00, doch we beginnen er al aan om 17 uur met het optreden van een aantal andere klasbakken. Daarover later meer.
We verwachten zeker al degenen die in Hoeilaart de folkmuziek van toen, van nabij of van veraf, hebben gekend op dit evenement. Er zijn anekdotes en herinneringen genoeg om op te halen !
Iedereen is welkom. Ook zeker degenen die graag de sfeer zouden opsnuiven waarin hun ouders of grootouders hun dagen en avonden doorbrachten. Ambiance garantie !
PS: Hapjes en tapjes zullen meer dan voldoende voorhanden zijn.
The Folklands is een organisatie van 5voorTwaalf Hoeilaart.