Doghouse Sam & his Magnatones

Agenda

Artist: 
Doghouse Sam & his Magnatones
Date: 
12/12/2024
Time: 
21h00
Venue: 
Muze Café
Place: 
Heusden - Zolder

n de afgelopen 10 jaar hebben Doghouse Sam & his Magnatones een unieke reputatie opgebouwd in Europa met hun direct herkenbare geluid, waarbij ze de goede oude Rhythm'n'Blues-vibe opnieuw interpreteren. 

Ze speelden concerten in meer dan 15 verschillende landen en wonnen in 2015 de Belgian Blues Challenge.  Bovendien behaalden ze de tweede plaats op de European Blues Challenge 2016, waarmee ze hun onverschrokken reputatie consolideerden met een eclectisch geluid dat nergens anders te vinden is!

Doghouse Sam schrijft en speelt originele nummers met veel hart en verve. Dit resulteerde in een aantal  geweldige albums die wereldwijd werden uitgebracht en internationaal geweldige recensies kregen.  Zijn muziekstijl, doordrenkt van de klanken van vroege Rhythm'n'Blues, vond een toegewijd publiek en leverde veel positieve pers op. Bovendien doet Sam er alles aan om iets fris en origineels op tafel te brengen in een scène die niet zo groot is in veranderingen. 

 

"Mijn speelstijl gaat niet over grote arpeggio-sweeps of dat soort dingen. Wat ik leuk vind, is de meer primitieve/brutale aanpak en probeer met sterke nummers te komen die rechtstreeks op het hart mikken.": zegt Doghouse Sam, die al sinds zijn 16e in bands zit.

 

Doghouse Sam omringde zich voor  zijn shows met een stel getalenteerde artiesten. Contrabasvirtuoos Martin Ubaghs is letterlijk de hele wereld over gegaan met zijn muziek. Hij stond in het voorprogramma van grote namen als James Intveld, Billy Lee Riley en Gene Summers om er maar een paar te noemen. Op drums is er Franky Gomez die een zeer onderscheidende en creatieve stijl van ritmespelen heeft, waardoor hij in 2010 werd verkozen tot "beste drummer van Nederland".

 

Hij begeleidde grote artiesten als James Harman, Watermelon Slim ...  Als trio leveren Doghouse Sam & his Magnatones een solide show af...  elke keer weer!

 

Kortom, bij deze jongens draait alles om hart, eerlijkheid en hard werken op het podium.

Het zal moeilijk zijn om te voorkomen dat je tenen tikken.