DITA VON TEESE

Agenda

Artist: 
DITA VON TEESE
Date: 
30/03/2020
Time: 
20:00
Venue: 
Koninklijk Circus , Brussels
Place: 
BXL

DITA VON TEESE 

INTERNATIONALE KONINGIN VAN DE BURLESQUE EN MODE-ICOON DITA VON TEESE KONDIGT HAAR TERUGKEER NAAR EUROPA AAN MET DE "GLAMONATRIX TOUR" 
 

 30/03/2020 @KONINKLIJK CIRCUS te Brussel 

(vvk vanaf 28/06 om 11u)
De altijd even oogverblindende koningin van de Burlesque, Dita Von Teese, komt binnenkort weer naar Australië, Nieuw-Zeeland en Europa waar ze de meest exuberante rondreizende burlesqueshow in de geschiedenis zal brengen met haar splinternieuwe revue, DITA VON TEESE: GLAMONATRIX.
De Glamonatrix burlesquerevue neemt het publiek mee op een verbluffende visuele reis met adembenemende acts. De bijzonder glamoureuze variétéshow brengt extravagante nieuwe producties van Dita en de artiesten die haar begeleiden, met kostuums van de hand van de beroemde korsetmaker Mister Pearl, de Britse ontwerpster Jenny Packham, de Franse couturier Alexis Mabille, burlesque-icoon Catherine D'Lish, de Brooke Brothers en nog vele anderen. Wie houdt van schoenen kan zich vergapen aan de buitengewone en voor deze gelegenheid ontworpen schoenen van Christian Louboutin. 

De Glamonatrix tour is de opvolger van "The Art of the Teese", de meest succesvolle burlesquetour aller tijden, die theaters uitverkocht in steden in de Verenigde Staten, Canada, Europa en Australië. "The Art of the Teese" was een triomfantelijke introductie van de volledige revue van Dita in Europa, met een publiek dat stond te drummen voor tickets.

 
 
"Door het succes van mijn laatste tour in Europa had ik meer inspiratie dan ooit en ben ik meteen beginnen werken aan nieuwe acts. Ik kom terug met een nog grotere show dan ooit tevoren. Optreden in historische theaters met een publiek dat onberispelijk is opgekleed, creëert een ongelofelijke sfeer die ik nog nergens anders heb ervaren. Voor mij ging burlesque altijd al over het vinden van mijn eigen kracht en vertrouwen waarbij ik sensualiteit omarm en anderen aanmoedig om hetzelfde te doen in hun levens. Glamour is de kunst van het creëren van mysterie en allure, en de nieuwe show "Glamonatrix" beschikt over al deze kwaliteiten", vertelt Von Teese.
 En ze gaat verder, "Ik ben zo gelukkig dat burlesque het symbool is geworden van een verheerlijking van schoonheid en sensualiteit in verschillende vormen, een plaats waar onwaarschijnlijke iconen het podium betreden en anderen inspireren. Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van de moderne burlesquebeweging en ik ben dankbaar dat ik de kans krijg om op tour te gaan met performers die de manier waarop mensen denken over striptease veranderen."

Glamonatrix is een avond vol komedie en verfijnde striptease die uiteenlopende vormen van schoonheid verheerlijkt. Het is verre van een typische burlesqueshow en Dita verheft en moderniseert de klassieke variétéshow van de jaren 1940 met zowel mannelijke als vrouwelijke vormen die worden geprezen op een positieve manier die inspireert en aanmoedigt. 
 
Dita was haar tijd altijd al vooruit en haar casting was consequent inclusief, divers en veelzijdig. Ze plaatst de talenten van mannelijke, vrouwelijke en gender-fluid performers van over de hele wereld in de kijker om een positieve en verheerlijkende show te brengen die zijn gelijke niet kent. 
 
Als de volmaakte performer van de moderne burlesque brengt Von Teese opzwepende liveshows die wereldwijde faam genieten en fans aantrekken van elke uithoek van de wereld. Met meer dan een miljoen verkochte tickets en een ongeëvenaarde kwaliteit wat burlesqueproductie betreft, is het duidelijk waarom de door Von Teese zelf geproducete tours de gouden standaard zijn van de moderne heropleving van de burlesque, mede dankzij fans die op de A-lijst van beroemdheden prijken.
 

"With a fan club that includes Marc Jacobs, Elton John, and Christian Louboutin, Dita Von Teese is giving burlesque a sweetly seductive second life, and more than a touch of class." - Vanity Fair
 
De GLAMONATRIX tour doeut Australie aan (nov-déc2019), Nieuw-Zeeland (déc2019) om vervolgens in Europa neer te strijken (Amsterdam, Brussel, Milaan, London, Berlin...)