CONCERTNIEUWS: Roland Van Campenhout voegt een extra concert toe wegens grote vraag naar tickets

Agenda

Artist: 
CONCERTNIEUWS: Roland Van Campenhout voegt een extra concert toe wegens grote vraag naar tickets
Date: 
12/04/2019
Venue: 
Minard
Place: 
Gent
Roland Van Campenhout voegt een extra concert toe op vrijdag 12 april in Minard
 
 
Roland Van Campenhout
 
SHARE   Share on Facebook   Share on Twitter   Share on WhatsApp   Share by mail
 
 
12.04.2019   Minardschouwburg, Gent
EXTRA CONCERT
Tickets zijn meteen in verkoop.
 
  TICKETS  
 
 
26.04.2019   Minardschouwburg, Gent
SOLD OUT
 
  SOLD OUT  
 
 

Het concert van de Gentse meester-gitarist en zanger Roland Van Campenhout op 26 april in Minard is reeds uitverkocht. Wegens grote vraag naar tickets voegt Roland op vrijdag 12 april een extra concert toe in zijn thuisstad. De ticketverkoop is meteen gestart via greenhousetalent.be.

Inmiddels 74, met diepe wortels in blues en folk, is Roland iedere muziekstijl meester, gaande van jazz naar ethno tot psychedelic. Zelf deelt hij zijn oeuvre in als 'Ethno Pop Folk’. Een levende legende, een archetype van een uitstervend ras: de 'Sound Magician’.

Zijn nieuwste album 'Folksongs from a Non-Existing Land’ zuigt je, van bij de allereerste noot, mee in een de duistere en magische wereld van diens maker: Roland Van Campenhout. Je voelt de verwantschap met Ry Cooder’s legendarische soundtrack uit 'Paris, Texas’ (Wim Wenders) alsook de gewaagdheid van Captain Beefheart, de grote singer-songwriter Tom Waits en de sjamaan Dr. John. Bij het maken van 'Folksongs from a Non-Existing Land’ keerde Roland terug naar het oerlandschap in zichzelf. De trip door een onbestaande wildernis, een imaginaire wereld geeft een enorme voldoening, een shot aan eindeloze creativiteit.

'De titel bevat veel humor ,' lacht Roland, "aan de andere kant beschrijft het mijn muzikale evolutie. Klanken uit de folkmuziek, Bob Dylan, Woodie Guthrie of Joni Mitchell. Na decennia verkennen, de wereld rond, is het geen wonder dat mijn muziek continu verandert; je leert veel mensen kennen, vriendschappen worden gesmeed en daar durft al eens een jamsessie uit voortkomen. Mocht ik heel mijn leven hebben vastgehouden aan één sound zou dat een creatieve dooddoener zijn.”

De ticketverkoop is meteen gestart via greenhousetalent.be.