COBRA THE IMPALER + support

Agenda

Artist: 
COBRA THE IMPALER + support
Date: 
28/09/2024
Time: 
20 30
Venue: 
Muziekclub De Zwerver,
Place: 
Leffinge

Afgelopen vrijdag kwam de tweede plaat van Cobra The Impaler uit, "Karma Collision”. Ze stelden de plaat ook meten voor in de AB.
Op de plaat zetten ze hun masterclass in hedendaagse heavy metal voort, een collectie van zware anthems die bedrieglijke complexiteit en technische bekwaamheid combineren met meeslepende hooks en krachtige refreinen!
Gevormd uit een diep verlangen om woeste metal te combineren met boeiende visuele elementen, verscheen COBRA THE IMPALER op het toneel met hun debuutalbum "Colossal Gods" in 2021. Op "Karma Collision" verdiepen de kleuren en wordt het plot complexer, terwijl de band een meer gelaagde benadering van hun songwriting kiest. Teruggrijpend naar een tijdperk waarin stripboeken en videogames donkerder en gewelddadiger werden, slepen deze nummers je krachtig mee op een sombere reis in de buik van het beest.
Deze nummers lijken bedrieglijk eenvoudig in hun complexiteit, maar de band gebruikt zijn technische bekwaamheid om hun indrukwekkende gebruik van melodie nog meer te benadrukken. Elk nummer zal je meerdere keren naar die volumeknop doen grijpen, steeds harder draaiend bij elke nieuwe wending in deze kronkelende odyssee!

Cobra The Impaler is Thijs De Cloedt (guitars), Manuel Remmerie (vocals), Michele de Feudis (bass, vocals), James Falck (guitars) en Ace Zec (drums).


Humo: "Op ‘Karma Collision’ grossiert Cobra the Impaler in ultracatchy melodieën, retestrakke riffs, moddervette breakdowns, spannende tempowissels en ronduit epische songschrijverij.” (4,5/5)

Rocktribune: “Cobra The Impaler stelt zeker niet teleur met opvolger ‘Karma Collision’.” (8,5/10)

Metalfans.be: “Een sterk debuutalbum nog overtreffen is slechts weinig bands gegeven. Cobra The Impaler slaagt daar wonderwel in op Karma Collision. Ze bevestigen al het goede dat we onthouden hebben van Colossal Gods en doen daar nog een flinke schep bovenop.”