Bospop Festival Weert

Agenda

Artist: 
Bospop Festival Weert
Date: 
13/07/2019
Venue: 
Festivalterrein
Place: 
Weert
John Fogerty
 
De iconische John Fogerty behoeft bijna geen introductie. De zanger, gitarist en songwriter is niet weg te denken uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Zijn hits Fortunate Son, Proud Mary en Bad Moon Rising roepen direct kleurrijke beelden op van de onstuimige zestiger en zeventiger jaren. De frontman van Creedence Clearwater Revival bezingt de misstanden van de Vietnamoorlog en zet later, in de jaren tachtig, een succesvolle solocarrière voort. John Fogerty is Grammy-winnaar en staat op Rolling Stone’s lijstjes van honderd beste gitaristen én beste zangers aller tijden. Zijn songs zijn verplichte kost voor zowel de doorgewinterde classic rock-kenner als een nieuwe generatie muziekliefhebbers.
 
 
 
 
 
Skunk Anansie
 
Tot het grote verdriet van fans was Skunk Anansie in 2018 op geen enkele festivalweide te bewonderen door ‘veranderingen in de planning’. Gelukkig komt de band zijn afwezigheid dit seizoen dik goedmaken door o.a. Bospop aan te doen. Dat is maar goed ook, want hits als Hedonism, Weak en Because Of You zijn bij uitstek geschikt om zwoel op te dansen in de zomerzon, of juist om keihard mee te krijsen met de heerlijk woeste uithalen van zangeres Skin. Voeg aan die messcherpe rocksongs nog eens haar bad-ass attitude toe (drummer Mark Richardson noemde haar eerder al ‘gepassioneerd, compromisloos en zonder angst’) en je bent niet meer weg te meppen bij een optreden van deze Britten
 
 
 
 
 
Flogging Molly
 
De titel van het meest recente Flogging Molly-album luidt Life Is Good en dat gevoel weet de groep ook op te roepen tijdens optredens. “Wij zijn boven alles een positieve band”, aldus zanger Dave King. “Onze shows zijn een viering: van het leven, van het goede en het slechte.” King en de zijnen laten inmiddels al meer dan twintig jaar op onnavolgbare wijze traditionele Ierse muziek samensmelten met punkrock en verpakken niet zelden een politieke boodschap in de energieke songs. Flogging Molly weet daarmee elke menigte te laten meedeinen, -brullen en -feesten, precies zoals tijdens het vorige bezoek aan Bospop in 2016.
 
 
 
 
 
John Butler Trio
 
Wanneer John Butler en de zijnen het podium betreden, weet je dat het een beladen avond wordt. Zo werd de melancholische bluesrock in combinatie met funky reggae in thuisland Australië al zo catchy gevonden, dat het de band twee albums met platina-status opleverde. Niet alleen op muzikaal vlak is John Butler Trio imponerend, want de frontman – voormalig straatmuzikant – zet zich ook nog eens in voor het milieu en uit tijdens optredens vaak politieke statements, waarmee hij oproept tot liefde en respect. Wij verwachten dan ook niets minder van hem op Bospop 2019.
 
 
 
 
 
Kovacs
 
Sharon Kovacs stond in 2014 voor het eerst op Bospop, het jaar waarin de unieke soulzangeres doorbrak met de single My Love en door 3FM tot ‘serious talent’ werd gekroond. De belofte werd helemaal ingelost met haar debuutalbum Shades Of Black (2015), waarmee ze moeiteloos de nummer 1-positie van de Nederlandse albumlijst bezette. Vorig jaar verscheen dan eindelijk de opvolger Cheap Smell, waarop Kovacs onder andere zingt over stukgelopen relaties. “Ik schrijf liedjes over mijn verdriet”, vertelde ze daarover aan Lust For Life Magazine. “Dan gaat het niet weg, maar staat het verder van me af.” Dankzij deze intens persoonlijke plaat en haar vlekkeloze live-reputatie heeft de Brabantse zangeres nog altijd een plek aan de top van de huidige Nederlandse popmuziek.
 
 
 
 
 
Living Colour
 
Soulvolle uithalen, een rauwe attitude en met funk doorvlochten hardrock: als er een band is die een festival op z’n kop kan zetten, is het Living Colour wel. Dat bewezen de New Yorkers in 2017 al tijdens meerdere shows in Nederland, waar ze tevens hun nieuwe plaat Shade presenteerden. Het zesde studioalbum staat net als zijn voorgangers weer vol veelzijdige hardrock-meezingers, politiek geladen teksten en duizelingwekkende gitaarsolo’s, maar haalt net iets meer invloeden uit de blues. En verwacht op Bospop natuurlijk ook vlammende uitvoeringen van de Grammy-winnende klassieker Cult Of Personality en wereldhit Love Rears Its Ugly Head, die deze funkmetalband een ijzersterke (live)reputatie hebben opgeleverd.
 
 
 
 
 
Cordovas
 
Deze Americana-helden uit Nashville maken niet alleen muziek met sterke Woodstock-associaties, de bandleden delen letterlijk alles met elkaar: ze koken en eten samen, hebben geen vaste oefentijden (‘rehearsal is always’) en toeren samen in een busje. Kortom, de hippievibes zijn sterk aanwezig bij Cordovas en dat is goed terug te horen op de laatste plaat That Santa Fe Channel. Bluesy rootsmuziek met een dikke knipoog naar folk en country die ervoor zorgt dat je lekker in het gras wilt gaan liggen om optimaal te genieten van deze ‘band of brothers’, zoals de heren zichzelf graag noemen.
 
 
 
 
The Doors Alive
 
Met gesloten ogen en een pintje in je hand zachtjes wiegend dansen op L.A. Woman, Riders On The Storm en Light My Fire. Iets veel beters bestaat niet. Die songs zijn onlosmakelijk verbonden met de indringende blik en het charisma van Jim Morrison, maar de beste man is helaas al bijna vijftig jaar niet meer onder ons. Gelukkig heeft hij een springlevende dubbelganger genaamd Mike Griffioen, die samen met zijn Britse metgezellen het geluid van The Doors met grote precisie weet over te brengen. Niet voor niets wordt The Doors Alive wereldwijd gezien als de beste tributeband van de iconische rockgroep
 
 
 
 
The Lachy Doley Group
 
Dankzij zijn virtuoze spel was toetsenist Lachy Doley een van de grote sensaties van Bospop 2017. Reden genoeg dus om de Australiër en zijn band terug te vragen voor deze editie. De Jimi Hendrix van het Hammondorgel, zoals Doley ook wel genoemd wordt, werkte de afgelopen jaren samen met onder anderen Joe Bonamassa en Steve Vai, terwijl Glenn Hughes hem omschreef als ‘de beste nog levende toetsenist ter wereld’. Geen wonder dus dat meerdere van Doley’s live-video’s viral gingen. Zo is zijn bluesnummer Stop Listening To The Blues inmiddels goed voor ruim vier miljoen views op Facebook!