Bospop Festival

Agenda

Artist: 
Bospop Festival
Date: 
12/07/2019
Venue: 
Festivalterrein
Place: 
Weert
Snow Patrol
 
 
Zorg dat je een aansteker en een doos tissues bij je hebt voor het optreden van Snow Patrol, want je zult ze nodig hebben. Als er namelijk een song synoniem is voor de term ‘aansteker-ballade’, dan is het wel het epische Run van deze Noord-Ierse/Schotse rockband. En die tissues zijn uitermate geschikt voor zowel het drogen van de eigen tranen als die van je mooie buurvrouw of buurman op de festivalweide als Gary Lightbody en de zijnen het ultra-romantische Chasing Cars ten gehore brengen in Weert. Maar ook de songs van het meest recente zevende album Wildness zijn meer dan de moeite waard – en live is Snow Patrol op z’n allerbest. Ga dat zien!
 
 
Richard Ashcroft
 
 
Iedereen die de jaren negentig bewust meemaakte herinnert ‘m nog wel: die onvergetelijke videoclip van The Verve’s Bittersweet Symphony waarin Richard Ashcroft door de straten van Londen loopt en nietsontziend de mensen op zijn pad opzij beukt. Coldplay’s Chris Martin noemde het nummer ‘het beste lied ooit geschreven’ en Ashcroft de beste zanger ter wereld. The Verve bestaat inmiddels niet meer, maar nadat de band in 1999 voor het eerst uiteenviel boekte de frontman al grote successen als soloartiest, onder meer met de singles A Song For The Lovers en Break The Night With Colour. Bijna dertig jaar na de oprichting van The Verve verkeert Ashcroft nog altijd in bloedvorm: zijn nieuwste album Natural Rebel werd door het blad Q omschreven als zijn beste in jaren
 
 
 
James Morrison
 
 
Deze singer-songwriter brak in 2006 door met debuutsingle You Give Me Something en opvolger Wonderful World werd een wereldhit. Inmiddels staat James Morrison bekend als iemand die perfect is in het schrijven en performen van de mooiste lovesongs, op ultieme wijze tot uiting gebracht met zijn kenmerkende stemgeluid dat hees, soms bijna raspend klinkt. Zijn muziek is dan ook een grote inspiratie voor artiesten als Ed Sheeran, Sam Smith en George Ezra, maar zelf blijft hij er bescheiden onder: “Ik had gewoon het geluk een van de eersten te zijn.” Dit jaar verschijnt zijn nieuwe album, waarop hij tekstueel ingaat op vaderschap en het gezinsleven, dus dat belooft weer wat soulvolle ballads.
 
 
 
Kodaline
 
 
Als je de blockbuster The Fault In Our Stars of de serie Grey’s Anatomy gezien hebt, herken je ongetwijfeld een van Kodaline’s grootste hits. De single All I Want dook namelijk op in deze en nog vele andere films en tv-programma’s. In 2013 braken de vier jongens uit Dublin door met het verfrissende debuutalbum In A Perfect World, waarvan wereldwijd vele duizenden exemplaren verkocht werden. Sindsdien speelden ze festivals als Pinkpop en Lowlands plat met hun bevlogen live-performance en direct pakkende songs. Niet voor niets wordt Kodaline vaak vergeleken met giganten als U2 en Coldplay.
 
 
 
The Charlatans
 
 
Deze indierockers zijn niet te verwarren met de Amerikaanse groep met dezelfde bandnaam uit de jaren zestig. De Britse Charlatans zijn namelijk nog actief en onverminderd succesvol, ook al hebben ook zij inmiddels een hele geschiedenis. Het eind jaren tachtig opgerichte viertal maakte enkele tragedies mee, zoals het overlijden van verschillende bandleden. De hoogtepunten zijn echter duidelijk in de meerderheid, waaronder een flinke reeks hits en optredens met The Rolling Stones, The Who en Oasis. The Charlatans ging welverdiend de geschiedenis in als een van de voornaamste acts binnen de ‘Madchester’-scene, dankzij
vlijmscherpe alternatieve rocksongs als The Only One I Know en One To Another.
 
 
Matt Simons
 
 
De doorbraak van Matt Simons is op bijzondere wijze tot stand gekomen. Tijdens een optreden in Nederland van de toen nog vrij onbekende Amerikaanse singer-songwriter zat toevallig een van de schrijvers van Goede Tijden, Slechte Tijden in het publiek. Zij hoorde hem het emotionele With You zingen en niet lang daarna was het nummer te horen in de serie. Al snel stond hij in uitverkochte grote zalen. Met nog een klein beetje hulp uit Hollandse hoek scoorde hij meer hits: Catch & Release (in een remix van het Nederlandse houseduo Deepend) en Breng Me Naar Het Water (een duet met Marco Borsato) bewezen dat Matt in ons land definitief in de armen is gesloten.
 
 
 
MY BABY
 
 
MY BABY is allesbehalve je standaard rockbandje. Het uit Nederland en Nieuw-Zeeland afkomstige trio speelt hypnotiserende, rootsy dancemuziek. De zangpartijen zijn geïnspireerd door gospel en blues en versmolten met eeuwenoude folk-klanken. Tel daarbij op de rauwheid van jarenzeventigpunk, Afrikaanse woestijnblues, invloeden uit Marokko en India en een vleugje EDM. Deze indrukwekkende smeltkroes van stijlen wordt geheel op gitaren en drums gespeeld, zonder het gebruik van computers of samples. MY BABY speelt deze psychedelische bluestrance sinds 2012 op gerenommeerde festivals zoals Glastonbury, Isle Of
Wight, Sziget, Pinkpop en nu dus ook Bospop.
 
 
 
Wille & the Bandits
 
 
Lynyrd Skynyrd, Bad Company en The Allman Brothers Band: het zijn slechts enkele legendarische namen waar Wille & The Bandits regelmatig mee vergeleken wordt. Het Britse trio toerde met de groten der aarde en bouwde een benijdenswaardige live-reputatie op, onder meer dankzij veelgeprezen shows op festivals als Glastonbury. Zanger/gitarist Wille Edwards en zijn vrienden benaderen de rock & roll van de jaren zestig en zeventig met een moderne blik door er elementen uit wereldmuziek, dance en hiphop in te verweven. De unieke sound van Wille & The Bandits kon al op de goedkeuring rekenen van niemand minder dan Joe Bonamassa: “Ik vind het geweldig wat deze jongens doen.”