BB King Blues Band

Agenda

Artist: 
BB King Blues Band
Date: 
18/12/2021
Time: 
20h30
Venue: 
Heyhoef Backstage
Place: 
Tilburg

BB King Band 18 december 2021

Exclusief voor Nederland!

BB King Blues Band bij Heyhoef-Backstage

Het is Heyhoef-Backstage gelukt om nog in 2021 een exclusief voor Nederland een uniek concert te plannen met de legendarische BB King Band, die 35 jaar lang aan de zijde van de grootste blues held overal in de wereld de belangrijkste podia hebben bespeeld. Zaterdag 18 december zullen bij Heyhoef-Backstage de deuren open gaan voor deze wereldsterren.

 

Long live the King ! Zes jaar na het overlijden van de grote BB King, blijft zijn torenhoge invloed over de hele blues wereld – en ver daar buiten – ongelimiteerd. Van de trouwe fans die nog helemaal in de ban zijn van het klassieke album Live At The Regal, tot aan de jonge gitaristen die onder de indruk zijn van de vibrato van het herkenbare BB King geluid. ‘King’s music will never be forgotten’. De spirit van de iconische bluesman is dit jaar nog sterker voelbaar bij de bandleden dan ooit met het nieuwe album ‘The Soul of the King’.

De term ‘legend’ doet eigenlijk onvoldoende recht aan B.B. King. De acht decennia lange historie van de katoenplukker rees tot de grootste hoogte in de wereld van de blues. Hij veranderde het genre voor eeuwig met zijn soul doordrenkte stem en eentonige touch. Ontelbare albums en fabelachtige liveshows zijn daar het bewijs van. Deze bandleden stonden voor 35 jaar lang langs de zijde van The King en zijn nu klaar voor hun volgende hoofdstuk op een album wat een groots denkbaar eerbetoon is aan de klassieke nummers van BB Riley King. Vooral na corona staat dit gezelschap te trappelen om over heel de wereld de zo overbekende sound te continueren.

Het is een hele uitdaging om het materiaal van BB King te coveren en de ware ziel van zijn muziek gestalte te geven. Maar deze muziekvrienden is het performen van deze setlisten met de paplepel ingegoten en is hun op het lijf geschreven. Niemand is hier beter in staat dat deze BB King Blues Band. Zij hebben dit repertoire onder hun vingernagels zitten als geen ander. “After being with B.B. for 35 years,” says Harvey, “this band lives and breathes his music. It has become a part of them.”

Opdracht voltooid met ‘The Soul Of The King’ en met een verkwikkende terugkeer op de wereldwijde muzikepodia. Er is een oprechte wending van Michael Lee in The Thrill Is Gone.

Ze hebben dan wel een roemruchte geschiedenis, maar The Soul Of The King vertelt ons dat t The B.B. King Blues Band  een grote sprong voorwaarts maken met hun lineup en als het ware een liefdesbrief schrijven aan hun gevallen leider terwijl ze hun eigen claim in de moderne tijd leggen. “When we started this album, we wanted to let the world know the B.B. King Band is live and well,” legt producer Harvey uit.

Het bonte gezelschap zal in de Heyhoef ook nog eens aantreden met twee speciale gasten aan boord”Michael Lee en Claudette King zijn absolute hoogtepunten.

explains Harvey. “And that we are continuing B.B.’s musical legacy…”

Heyhoef-Backstage – Zaterdag 20 december – Aanvang 20.30 uur – Zaal open 20.00 uur – Tickets € 15,=