9 jan 2020 - The Muddy Waters Tribute Band - The Hoochie Coochie Tour (NL)

Agenda

Artist: 
9 jan 2020 - The Muddy Waters Tribute Band - The Hoochie Coochie Tour (NL)
Date: 
09/01/2020
Time: 
21h00
Venue: 
Muziekodroom
Place: 
Hasselt

 

9 jan 2020 - The Muddy Waters Tribute Band -  The Hoochie Coochie Tour (NL)

Op 7 januari 2019 was het precies 65 jaar geleden dat het nummer ‘Hoochie Coochie Man’ van Muddy Waters, geschreven door Willie Dixon, werd uitgebracht. Dit nummer is één van de bekendste bluesnummers ooit.
In 2019 gaat de Muddy Waters Tribute Band deze ‘verjaardag’ vieren met ‘The Hoochie Coochie Tour’. Niet een aaneengesloten tour, maar een reeks aan optredens verspreid over het jaar,.
The Muddy Waters Tribute Band beoogt niet een kopie te zijn van de oorspronkelijke Muddy Waters Band, maar is een eerbetoon aan de ‘Father of the Blues’ en is met name geïnspireerd door de jaren 70 shows en samenstelling van de band.
Met een goede dwarsdoorsnede van het repertoire, dat Muddy en zijn band in die jaren speelde, neemt de Muddy Waters Tribute Band het publiek mee in de sfeer en vibe van één van de belangrijkste, invloedrijkste en bekendste blues artiesten en diens band die er ooit bestaan heeft.
Samenstelling band:
Robbert Fossen: zang, gitaarLothar Wijnvoord: gitaarThomas Toussaint: harmonicaIvan Schilder: piano, zangDirk Wagensveld: basLars Hoogland: drums