9 apr 2020 – Lurrie Bell Band (USA)

Agenda

Artist: 
9 apr 2020 – Lurrie Bell Band (USA)
Date: 
09/04/2020
Time: 
21h00
Venue: 
Muziekodroom
Place: 
Hasselt

 

 

 

9 apr 2020 – Lurrie Bell Band (USA)

 

Lurrie Bell werd in 1958 als zoon van mondharmonicavirtuoos Carey Bell geboren in Chicago.
Lurrie treedt al op jeugdige leeftijd in de voetsporen van zijn vader en debuteert op 16-jarige leeftijd in de band van blues icoon Willie Dixon en wordt onmiddellijk herkend als jeugdig genie als gitarist, maar ook als zanger.
Daarna volgt een periode van verwarring die bijna 20 jaar duurt en waarin hij een zwervend bestaan leidt. Het is een klein wonder dat gitarist/zanger Lurrie Bell nog onder ons is want de beste man heeft in deze periode nogal wat tegenslagen in zijn leven gehad, waaronder verslavingen, dakloosheid en het overlijden van twee dochters.
Informele optredens vinden in die tijd vooral plaats als straatmuzikant op de fameuze Maxwell Street Market in Chicago.
Hij hervindt zich in de jaren 90 van de vorige eeuw en bouwt een oeuvre op, dat is terug te vinden op zo’n 70 plaatopnamen met verschillende grootheden als vader Carey Bell, Koko Taylor, Son Seals, Eddy Clearwater en Eddy Shaw.
Vanaf 2000 begint hij te bouwen aan een loopbaan onder eigen naam met zijn eigen band: Lurrie C. Bell’s Blues Band wat later Lurrie Bell & His Chicago Blues Band wordt.
Lurrie Bell is absoluut een grootheid in de Blues, Chicago Blues wel te verstaan. Hij komt ons ongetwijfeld trakteren op een mix van zijn eigen werk met absolute blues klassiekers. Dit wordt gebracht door een man die heel goed weet wat 'the Blues' betekent, hij heeft het namelijk geleefd