13 febr 2020 - Duke Robillard & The Wentus Blues Band (USA/FIN)

Agenda

Artist: 
13 febr 2020 - Duke Robillard & The Wentus Blues Band (USA/FIN)
Date: 
13/02/2020
Time: 
21h00
Venue: 
Muziekodroom
Place: 
Hasselt

 

 

13 febr 2020 - Duke Robillard & The Wentus Blues Band (USA/FIN)

De Amerikaanse gitarist, zanger en songwriter Michael John 'Duke' Robillard werd geboren op 4 oktober 1948 in Woonsocket, Rhode Island.
Reeds op de middelbare school richt hij zijn eerste band op en vanaf het begin is hij gefascineerd door de manier waarop jazz, swing en de blues met elkaar verbonden zijn. In 1967 richt hij Roomful Of Blues op, deze band was strak en sterk genoeg om als band te fungeren tijdens live optredens en in de studio voor twee van zijn helden, namelijk Big Joe Turner en Eddie 'Cleanhead' Vinson.
Na tien jaar verlaat Duke Roomful Of Blues en wordt gitarist van de eerste versie van de Legendary Blues Band, die voornamelijk bestaat uit de toenmalige muzikanten van de Muddy Waters Band. Daarna richt hij zijn eigen band Duke Robillard & The Pleasure Kings op en in 1990 vervangt hij Jimmie Vaughan bij The Fabulous Thunderbirds.
Tijdens deze Europese tournee laat hij zich begeleiden door de Finse Wentus Blues Band met wie hij in de loop van 2019 in de US een CD zal opnemen, ze tourden al in 17 landen en hebben reeds 10 cd’s opgenomen.