07 november 2019 – Sugar Ray Norcia & The Bluetones feat. Little Charlie. (USA)

Agenda

Artist: 
07 november 2019 – Sugar Ray Norcia & The Bluetones feat. Little Charlie. (USA)
Date: 
07/11/2019
Time: 
21h00
Venue: 
Muziekodroom
Place: 
Hasselt

 

07 november 2019 – Sugar Ray Norcia & The Bluetones feat. Little Charlie. (USA)
Zanger en mondharmonicaspeler Sugar Ray Norcia begon zijn succesvolle carrière in 1979, toen hij samen met gitaar gigant Ronnie Earl de originele Sugar Ray and the Bluetones formeerde. Sinds al die tijd bleef hij optreden met deze Bluetones.
Norcia speelde verder met grootheden als o.a. Big Mama Thornton, Pinetop Perkins, James Cotton en was van 1991 tot 1998 ook nog de zanger en frontman van Roomful of Blues.
De Bluetones Sugar Ray Norcia, Anthony Geraci, Michael “Mudcat” Ward en Neil Gouvin ennen elkaar door en door want ze spelen tenslotte al bijna 40 jaar samen.
Tot voor kort was “Monster Mike Welch” de gitarist was van The Bluetones , maar hij is sinds 2018 samen met Mike Ledbetter bezig met The Welch Ledbetter Connection en is vervangen door niemand minder dan Charles Baty de mede-oprichter van Little Charlie & The Nightcats.
Sugar Ray is te gast mee op meer dan zestig cd’s van bands als Roomful of Blues, J. Geils, Michelle Willson, Otis Grand, Pinetop Perkins en vele anderen.
In 2016 werd “de band” genomineerd door de Blues Foundation / Blues Music Awards in Memphis, TN voor Blues Band van het jaar, bovendien werden de bandleden Monster Mike Welch, Anthony Geraci en Michael "Mudcat" Ward ieder afzonderlijk genomineerd.
Samenstelling band:
Sugar Ray Norcia – zang en mondharmonicaCharles Baty – gitaarMichael Ward – basAnthony Geraci – pianoNeil Gouvin – drum