THE ÖZDEMIRS (D)

Agenda

Artist: 
THE ÖZDEMIRS (D)
Date: 
11/04/2024
Time: 
21h00
Venue: 
Muze Café
Place: 
Heusden Zolder

Duke Robillard beschrijft de Özdemirs als  volgt:

The Özdemirs zijn een getalenteerde groep blues- en rootsmuzikanten die toevallig ook familie zijn.
 

Bassist Erkan Özdemir de vader van de andere twee groepsleden, boekt en toert al tientallen jaren met Amerikaanse en Europese blues-, soul- en rootsmuzikanten.

Erkans liefde voor Amerikaanse muziek was zo aanstekelijk dat ook zijn zonen al op jonge leeftijd met de bluesmicrobe besmet raakten.

 

Kenan Özdemir (gitaar en zang) en Levent Özdemir (drums en zang) zijn op zichzelf al ervaren muzikanten geworden.

Ze hebben uitgebreid getoerd met US bands zoals Memo Gonzalez, Kirk Fletcher, Sugaray Rayford, Trudy Lynn, Mike Morgan, Tad Robinson en zelfs soulzanger Johnny Rawls.

Als begeleiders hebben ze heel veel ervaring opgedaan, ze hebben geleerd een samenhangende eenheid te zijn door hun eigen shows te spelen, vaak te toeren en met verschillende talentvolle artiesten te spelen.

 

Hun cd  “Introducing The Özdemirs” is een indrukwekkend opnamedebuut met veel afwisseling, groovy ritmes en originele nummers die hun liefde voor blues, soul, funk en zelfs R&B-ballads weerspiegelen. Bovendien geeft een extra vleugje rock and roll The Özdemirs ook een eigentijdse flair.

 

De kern van de band, Kenan, Levent en Erkan Özdemir, kunnen als trio zeker de “house rocken” en het publiek een prachtige show bezorgen, maar voor dit concert brengen ze Roel Spanjers op Keyboard mee.

 

Ga naar hun concert en zeg dat Duke je heeft gestuurd...

 

Meer info:

lowtonemusic.com/artists/the-oezdemirs/ 

Beluisteren:

www.youtube.com/watch?v=okoGnY80l64 

www.youtube.com/watch?v=_-6p_D8nRAM